pondělí 5. listopadu 2012

Chodíte o Dušičkách na HROBy?

Když orienťák před dušičkovým víkendem řekne: Jedu na HROB, většinou to neznamená, že se chystá na hřbitově zapalovat svíčky. HROB = Horský orientační běh. Bývá na konci sezóny, běží se ve dvojicích podle turistické mapy a někdy bývá i v horách. Letos byl v Moravském krasu s centrem v Březině. Počasí zařídili pořadatelé luxusní, tratě se jim taky povedly. Trošku poddimenzované bylo zázemí v místní škole, taky občerstvení bylo malinko pod standardem, na tomto typu závodů bývá zvykem mít na občerstvovačkách teplý čaj. Ale my tam jezdíme kvůli jiným zážitkům než je jídlo nebo teplá voda ve sprše :-)
V sobotu se běželo na dvou mapách, napřed 9 kontrol ve volném pořadí, byly to ale v podstatě jenom dva postupy, rozdíl byl jenom ve směru, takže jsme se uprostřed potkávali se soupeři, kteří zvolili protisměrku. Po výměně map už pevné pořadí do cíle. Z 11. na 12. jsem vymyslela "geniální" obíhačku, kterou bohužel Tomáš nevetoval, tak jsme si trasu poněkud prodloužili. Ale zase jsme alespoň dali ostatním šanci :-) Po čtyřech hodinách jsme razili cíl. Ve výsledkové listině jsme byli přesně v polovině naší kategorie, což považuju za výsledek uspokojivý, taky jsme se za to večer odměnili dobrým jídlem a pitím.
Domluvili jsme se že vstaneme v 6.45, Tomáš si natáhl budík. Všichni jsme spokojeně spali, všechny nás probudil zvuk mobilu. Tomáš vstal, šel na záchod, oblékl se vyčistil si zuby ... než mu začalo být divné, že se ostatní nehýbou. Bylo 4.45 a ten zvuk nebyl budík, ale sms. Tak si šel ještě na dvě hoďky lehnout :-)
Nedělní trať byla taky povedená, bylo třeba dobře prokličkovat mezi chráněnými (zakázanými) územími, což se nám vcelku dařilo, jenom jednou jsme si trošku zaběhli. Dobré bylo setkání s nerudným pejskařem: Pořád tady někdo běhá po lese sem a tam, nedá se tady ani venčit pes. Nedodržujete zákony, vraťte se na trasu! Možná bylo dobře, že jsem mu neřekla, že běžíme přímo na kontrolu, mohlo by se stát, že by ji tam ostatní za námi už nenašli. Neměl by být v lese pes na vodítku?
Šesté místo v kategorii jsme udrželi, jsem spokojená a hurá příští týden na GEZnO.

Žádné komentáře:

Okomentovat