pátek 1. února 2013

Miluji pejskaře

Sníh mám ráda. 

Když napadne první bílá nadílka, neodolám, i kdyby byl v plánu zrovna den volna. A to je většinou poctivě dodržuji, někdy si i nějaký přidám :-) A když to vychází jako letos u nás, mráz a občas připadne, nemá to chybu. Některé moje oblíbené trasy se sice staly pro běh naprosto nevhodným územím, ale překonávání sněhových jazyků někdy i do půl stehen by se zase dalo zapsat do kolonky speciální posilování.
Přišla ale obleva. 

Rozbředlý sníh a kaluže, místy bláto. Sotva si zahřejeme mikrovrstvu vody v ponožkách, čeká nás ochlazení v další kaluži.
Ale to nejlepší: i nudný běh po asfaltové cyklostezce získal nový rozměr. Neustále měnit směr a délku kroku, chvílema běh připomíná v lepším případě tanec, v horším epileptický záchvat. Proč? Sníh roztál a ukázalo se neskutečné množství psích výkalů. I pět na metr čtvereční. Asi je někde v místní vyhlášce, že pokud sněží, nemusí se uklízet. Jen houšť a větší kapky. Každý trenér přece doporučuje při tréninku měnit tempo a běh mezi psími hovínky dokonale simuluje běh terénem :-)

3 komentáře:

  1. Taky jsem se těšil, jak si zaběhám po zamrzlých polích a lukách, ale stihnul tak akorát chytit pár zmíněných hovínek na podrážky :o) Třeba si to ještě zima rozmyslí a potěší nás.... Jiřík

    OdpovědětVymazat
  2. Třeba ještě zmrznou. A když nezmrznou, tak vyschnou :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mam pejska, jsem poctivy "sberac" :), atkze me to obzvlast mrzi a stve.. Obcas lidi s pejsky upozornim, ale je to skoro vzdycky o pohadani se.. Snad se to s jarem ztrati..
    12:)

    OdpovědětVymazat